pdf A NAK közbeszerzési tájékoztatója Népszerű

letöltés (pdf, 6.57 MB)

NAK_kiadvany_kozbeszerzes_2017-12-22.pdf

A NAK közbeszerzési tájékoztatója

Jelen  kiadvány  célja,  hogy  tájékoztatást  adjon  a  Vidékfejlesztési  Programban  (VP)  támogatási  igényt  benyújtó  gazdálkodóknak a nyertességük esetén fennálló közbeszerzési kötelezettséggel kapcsolatban. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a tájékoztató nem kívánja kiváltani vagy helyettesíteni a közbeszerzési jogszabályok ismeretét, csupán segítséget kíván nyújtani azok  egyes  szabályainak  értelmezésében  a  főbb  fogalmak,  valamint  egyes  gyakorlatban  felmerült  jogalkalmazási  kérdésekre adott lehetséges válaszok bemutatásával, különös tekintettel a VP specialitásaira.
Külön  felhívjuk  a  figyelmet,  hogy  az  útmutató  kifejezetten  a  támogatott szervezetek  nézőpontjából  kívánja  közérthető  módon bemutatni az érintett szabályokat, így az egyéb ajánlatkérői szervezetekre nem, vagy csak érintőlegesen tér ki, kizárólag annyiban, amennyiben  ez  a  megértéshez  szükséges.  Az  útmutató  a  hatályos  szabályozás  egyes  elemeit  ismerteti,  a  korábbi  szabályozásra csak annyiban tér ki, amennyiben annak gyakorlati jelentősége van a jogalkalmazás szempontjából.
Felhívjuk továbbá a figyelmet arra is, hogy 2017. december 31. napjától Magyarországon bevezetésre kerül az elektronikus közbeszerzési rendszer (EKR), ezen időpontot követően minden ajánlatkérő számára kötelező lesz a rendszer használatával lefolytatni a közbeszerzési eljárásait. Az új rendszer bevezetésével egyidejűleg az érintett jogszabályok is módosításultak, így minden esetben elengedhetetlen a hatályos szabályozás ismerete. Hangsúlyozzuk továbbá, hogy e tájékoztatóban megfogalmazott véleményeknek jogi ereje, kötelező tartalma nincsen.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ