Vonatkozó hírek

  • Az egységes kérelem benyújtására nyitva álló időszak első heteinek tapasztalatai alapján, a magyar KAP Stratégiai Tervben foglaltak sérelme nélkül több – a gazdálkodók számára kedvező – módosításra kerül sor a közvetlen támogatásokra vonatkozó idei jogszabályokban. A hamarosan megjelenő módosítások úgy kerülnek kidolgozásra, hogy egyrészt nem teszik szükségessé a gazdálkodók számára…

  • Megjelent a KAP Nemzeti Irányító Hatóságának 4/2023 (V.12.) közleménye az AÖP-ben felhasználható mikrobiológiai készítmények, kondicionálók és biológiai ágensek engedélyokirat szerinti alkalmazásának szabályairól.

  • A KAP 2023-2027 támogatási ciklus közvetlen támogatásaihoz kapcsolódó új kihívások minél jobb megismertetése, áttekintése érdekében már az év elején elkészítette a NAK a kiadványokat a Stratégiai tervben és a jogszabálytervezetekben foglaltakhoz igazodva. Április 20-án valamennyi jogszabály hatályba lépett, így indokolttá vált a kiadványaink aktualizálása.

  • Jelen kis cikkünkben nem térünk ki „legyen másodvetés, vagy ne legyen” dilemmára, illetve a „hogyan” kérdésre, hiszen van olyan gazdálkodó, aki a folyamatos növényi gyökerek jelenléte – fő- és melléktermék gyökerei – nélkül már el sem tudja képzelni gazdálkodását, hiszen megtapasztalja mindezek tápanyag- és vízmegtartásra, talajszerkezetre adott pozitív hatásait (többek…

  • Az idei évtől változtak a támogatási feltételek, hazai jogszabályok, továbbá a kérelem elektronikus benyújtó felülete, ezért fontos segítséget adni minden kérelmet benyújtó gazdának.

 

Oktatóvideók az EK benyújtásról

 

mobilGAZDA alkalmazás

A Magyar Államkincstár (Kincstár) új alkalmazást fejlesztett ki az agrár-és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmezők számára. A mobilGAZDA néven futó applikáció mind a termelők, mind a falugazdászok, mind pedig a Kincstár számára előnyös, gyorsítja és könnyíti az ügyintézést.

 

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ