A Magyar Szabványügyi Testület honlapján az alábbi szabványügyi változások jelentek meg.
Angol nyelven megjelent szabványok:
MSZ EN ISO 22000:2018 |
Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018) – Az MSZ EN ISO 22000:2005 helyett |
MSZ ISO 16649-1:2018 |
Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 1. rész: Telepszámlálási technika 44°C-on membránszűrővel és 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-Dglükuroniddal – Az MSZ ISO 16649-1:2005 helyett |
Idegen nyelven megjelent szabványok magyar nyelvű megjelenése:
MSZ EN ISO 11052:2006 |
Durumbúzaliszt és -dara. A sárgapigment-tartalom meghatározása (ISO 11052:1994) |
MSZ EN ISO 11085:2015 |
Gabonafélék, gabonaalapú termékek és takarmány. A nyerszsír- és az összes zsírtartalom meghatározása Randall-féle extrakciós módszerrel (ISO 11085:2015) |
MSZ EN 15505:2008 |
Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. A nátrium és magnézium meghatározása mikrohullámú feltárást követő atomabszorpciós lángspektrometriával (AAS) |
MSZ EN ISO 21415-2:2016 |
Búza és búzaliszt. Sikértartalom. 2. rész: A nedves sikér és a sikérindex meghatározása gépi módszerrel (ISO 21415-2:2015) |
Új európai szabványkiadvány:
EN ISO 22000:2018 | Food safety management systems. Requirements for any organization in the food chain (ISO 22000:2018) |
(NAK)