Élelmiszer-feldolgozás

A kamara élelmiszeripari igazgatósága „Tanuljunk együtt” Tejipari gyakorlati napok című program őszi, második rendezvényét október 26-án tartotta Mosonmagyaróváron.


Az élelmiszeripari igazgatósága a Tájékoztatási szolgáltatás keretében a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet (MTKI) üzemében tartja az őszi, második „Tanuljunk együtt!” Tejipari gyakorlati napok programját a jelentkezők számára. Az érdeklődők előzetesen három különböző téma és időpont közül választhattak: savanyított tejtermékek – joghurt, kefir – (október 12. csütörtök); túrókészítés (október 26. csütörtök); gomolyasajt-készítés (november 9. csütörtök).

A programsorozat október 26-i rendezvénye szintén sikeresen zajlott az MTKI mosonmagyaróvári központjában, ahol a jelentkezők 9 órától 16-30-ig komplex tájékoztatást kaptak az intézet munkatársaitól a túrókészítés és -gyártás elméleti és gyakorlati elemeiről. Az előadások során a tej higiénés nyeréséről és a túró feldolgozási fázisainak elengedhetetlen feltételeiről kaptak tájékoztatást a résztvevők.

A nap további részében a programnak megfelelően a kísérleti intézet üzemében a gyakorlatban is bemutatták a túrógyártást, amely a jelentkezők különböző szintű felkészültségét és termék-előállító gyakorlatát figyelembe véve kitért a kézitechnológia és az üzemi ipari technológia ismertetésére, illetve bemutatására. A nap zárásaként a termékek érzékszeri bírálatát és a tapasztalatok közös értékelését követően minden résztvevő elmondta, hogy neki miért volt fontos részt vennie ezen a rendezvényen, hol tart jelenleg vállalkozása fejlesztésében, milyen tervei vannak a közeljövőben.

Ezzel az ingyenes lehetőséggel, melyet a Tájékoztatási szolgáltatás keretében biztosított a kamara, szeretné segíteni az agrárium azon szereplőit, amely az élelmiszer-feldolgozói tevékenység tökélesítését szolgálja, mind azok számára, akik most kezdenek bele a saját alapanyaguk feldolgozásába, mind pedig a már tevékenységüket régóta folytatóknak. A tejipari gyakorlati napok célja, hogy az interaktív tudástárral lehetőséget teremtsen az érdeklődő élelmiszer-feldolgozóknak, hogy közvetlenül a szakemberektől kérdezzenek és kérdéseikre érdemi választ kapjanak, ezáltal is hozzájárulva az együttműködési készségük, a környezeti teljesítményük javításához, valamint az erőforrás-hatékonyságuk növeléséhez.

A rendezvényhez kapcsolódó meghívó itt megtekinthető.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei