A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén ősszel rendezvénysorozatot szervez élelmiszeripari vállalatok részére. A negyedik esemény középpontjában a malom- és sütőipar lesz.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Élelmiszeripari körkép 2016 – Malom- és sütőipar” című rendezvényére 2016. november 15-én, kedden, 10 órától kerül sor, helyszíne az Öbölház Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 2.). A parkolás költsége egész napra bruttó 600 forint.
Program
10 óra Köszöntő – Éder Tamás élelmiszeriparért felelős alelnök, NAK
10.10 – Munkaerőproblémák a malom- és sütőiparban (Septe József, Pékszövetség)
10.20 – Munkaerőpiaci helyzet (dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár)
10.50 – Kérdések, vita
11.10 – Élelmiszeripari támogatások: VP, GINOP (Varga László, NAK )
11.30 – A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának munkája (Keleti Marcell, NAK)
11.40 – Kérdések – válaszok
12.10 – A NÉBIH ellenőrzési tapasztalatai (Dr. Helik Ferenc, NÉBIH)
12.30 – EKÁER-tapasztalatok és -problémák a malom- és sütőipari ágazatban (Dr. Lambertus József, NAV)
12.50 – Tápértékjelölési rendelet hatályba kerülésére való felkészülés (Kuti Beatrix, FM)
13.10 – A sütőipart érintő élelmiszerkönyvi változások (Kuti Beatrix, FM)
13.30 – A malom- és sütőiparban ismeretes technológiai, termékfejlesztési újdonságok, nemzetközi trendek (Dr. Tömösközi Sándor, BME)
13.50 – Teljes kiőrlésű vs. fehér lisztből készült termékek – különbségek, előnyök, hátrányok, divatos diéták, piaci lehetőségek (Dr. Antal Emese, TÉT Platform)
14.10 – A gluténmentes üzletág lehetőségei és kihívásai (Gyepes Katalin és Szabocs Péter, Amurex GM Hungária Kft.)
A részletes program és meghívó
pdf
itt
(422 KB)
érhető el. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni ide kattintva lehet.
Az rendezvénysorozat további témái (a rendezvények programjai és a regisztrálási lehetőség hamarosan elérhető lesznek):
november 22.: Alkoholos italgyártás
november 29.: Tejfeldolgozás
A konferenciasorozat első, nyitóeseményének összefoglalója itt, a másodiké itt, a harmadiké itt olvasható.
(NAK)