Sajtóközlemények

A mai napon a kárpátaljai Nagydobronyban az utolsó lisztadományozással befejeződött az idei Magyarok Kenyere Program. Az egész Kárpát-medencét átfogó kezdeményezés során mintegy 3100 magyar gazda 440 tonna búzát gyűjtött össze, ehhez Kárpátalja 65 tonnával járult hozzá. A helyben gyűjtött búzából készült liszten felül további 19 tonnát adományozott Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Herczegh Anita, a magyar köztársasági elnök felesége kárpátaljai magyar szervezeteknek.

A Pécsről 2011-ben indult Magyarok Kenyere Program fennállásának ötödik évében 3100 magyar gazda mintegy 440 tonna búzát gyűjtött össze, amely megőrlése után 350 tonna liszt állt rendelkezésre karitatív célokra – mondta Korinek László, a Magyarok Kenyere mozgalom elindítója az idei programsorozat záróeseményén, Nagydobronyban. Idén a gyűjtésben a kárpátaljaiak voltak a legsikeresebbek, hiszen egy év alatt megtizenegyszerezték az összegyűjtött mennyiséget, így itt 65 tonna búza gyűlt össze, amit helyben dolgoztak fel.

Idén a kenyérnek szánt lisztből minden magyarországi megyében osztottak a rászorulóknak, és a kiemelt kedvezményezetteknek a határon túlra további adomány is jutott. Korábban liszt és száraztészta formájában 60 tonnát kapott a Böjte Csaba ferences szerzetes által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány, amely mintegy 2300 gyermek étkeztetését biztosítja. A Kárpátalján összegyűjtött 65 tonna búzából készült liszt mellé további 19 tonna került a mai napon helyi jótékonysági szervezeteknek, köztük a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonnak, ahol sérült és nehéz körülmények között élő árva, félárva, rászoruló leánygyermekek nevelkednek. Az adományt Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke; és Áder János köztársasági elnök úr felesége, Herczegh Anita asszony adta át a gyermekotthon közel 80 lakójának.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megalakulása óta segíti a Magyarok Kenyere Programot, ezen keresztül a rászorulók támogatását, idén pedig már stratégiai partnerként támogatta a kezdeményezés megvalósítását. A kezdeményezés támogatottsága és elfogadottsága évről évre növekszik, ennek köszönhetően minden évben újabb és újabb rekordokat sikerül megdönteni. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a begyűjtött mennyiség 80 százaléka, mintegy 360 tonna búza a Kamara közreműködésével felállított 47 gyűjtőponton gyűlt össze.

„Alapvető feladatunk és kötelességünk, hogy a magunk eszközeivel segítsük a Magyarok Kenyere Program sikerességét és a határon túli jótékonysági szervezetek munkáját. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a kezdeményezést felkarolta Áder János köztársasági elnök úr felesége, Herczegh Anita asszony is, akivel így közösen fejezhetjük ki támogatásunkat az itt élők iránt” – mondta el Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A Magyar Pékszövetség nevében Septe József, a Magyarok Kenyere Program sikeréhez és a gyermekotthon támogatásához 250 karácsonyi kalács felajánlásával járult hozzá.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok