Idén új helyszínen, a hajdúböszörményi Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban rendezték meg a X. Hajdúsági Disznótort és II. Hajdúsági Népművészeti Napot.
A 2017. február 11-i közösségi esemény célja volt a disznótoros hagyományok ápolása, továbbadása. Hagyományosan mangalicát szúrtak, szalmán megperzselték, majd feldolgozták. Az egész napos rendezvény alkalmával népművészeti programokat, termelői és kézműves vásárt, valamint főző- és pálinkaversenyt tartottak.
A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezete is képviseltette magát, a böszörményi Hajdú Gazdakörrel közösen részt vett a főzőversenyen, elnyerve a különdíjat, illetve „legfinomabb hurka” kategóriában a 3. helyezést érdemelte ki. A hagyományőrzésben való aktív részvételen túl a kamara kihelyezett falugazdász-ügyfélszolgálat is tartott.
A kamarai sátor
A perzselés
A kamarai hurka és kolbász
(NAK)