Országos hírek

Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, inputanyagok bemutatója, precíziós gazdálkodási és egyéb szakmai programok 40 ezer négyzetméteren – ez vár az érdeklődőkre a 2019. január 23. és 26. közötti AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. A NAK díjmentes belépést biztosít tagjainak.


Négy napon keresztül közel 350 kiállító vonultatja fel az input-gépesítés-logisztika témakörébe tartozó termékeit és szolgáltatásait. A neves és ismert gyártók mellett megjelennek a termékverseny díjazottjai, valamint több ország kiállítói is bemutatják újdonságaikat. Idén a Mezőgazdasági Eszköz− és Gépforgalmazók Országos Szövetségének mintegy 75 tagvállalata képviselteti magát 22 ezer négyzetméteren, így a magyar piacon dolgozó nagy nemzetközi márkákat forgalmazó cégek színe-java megjelenik az AGROmashEXPO és AgrárgépShown (társkiállítások: Szőlészet és Pincészet, Magyar Kert).

A kiállításon folyamatosan növekszik a vetőmagok és egyéb szaporítóanyagok, a növényvédő szerek, a műtrágyák, a kártevőmentesítő-anyagok kínálata, de a digitalizáció, az agrárelektronika, a méréstechnika, az automatizálás, a precíziós gazdálkodás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg. Így a kiállítás kiváló lehetőséget kínál az új agáripari trendek feltérképezésére is.

Az érdeklődőket konferenciákkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják többek között banki, precíziós gazdálkodási, robotizáció témákban. Ízelítő a szakmai programokból:
- az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárminisztérium közreműködésével tartja „A piaci transzparencia értéke – 20 éves a Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR)” című konferenciáját,
- sor kerül a Gabonatermesztők Országos Szövetségének szántóföldi növénytermesztési konferenciájára (amelynek keretében adják át a kukorica posztregisztrációs fajtakísérletben közreműködőknek az elismeréseket),
- a februári PREGA konferencia előzeteseként bemutatkoznak a jelen és a jövő szántóföldi drónjai, kertészeti és állattartási robotjai.

A NAK 2019-ben újra ingyenes belépést biztosít tagjainak az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-ra. A belépéshez a kamara által kiadott őstermelői igazolványra vagy az új kamarai kártyára lesz szükség, melyet a fogadócsarnokokban a kamarai infópultban ülő munkatársainknál kell majd bemutatni és leolvastatni. Egy kártya egy nap egyszer használható, és egy fő ingyenes belépésére ad lehetőséget. A kamarai kártyával nem rendelkező tagjaink forduljanak falugazdászhoz és kérjenek tagsági igazolást, amelynek bemutatásával igénylehető az ingyenes belépő. A NAK standja a G pavilonban lesz elérhető.

A kiállításra NAK tagjai vonattal akár kedvezményesen utazhatnak. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti pályaudvar, Budapest-Déli pályaudvar, Budapest-Nyugati pályaudvar, Zugló, Kőbánya-felső és Kelenföld állomásokra.

Újdonság, hogy 2019-től a Hungexpo teljes területén készpénzmentessé válik a fizetés. Így a helyszínen érintős bankkártyával, vagy HelloPay kártyával vásárolhatnak a látogatók.

Bővebb információ a programokról, az 50 százalékos vonatjegy-kedvezményről, valamint a készpénzmentes fizetésről a www.agromashexpo.hu oldalon olvasható. Az Agro Napló kiállítással kapcsolatos kiadványa pedig itt érhető el.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei