Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén vett részt először a Szakma Sztár fesztiválon. A nagy sikerre való tekintettel jövőre már néhány szakmai verseny döntőjének is ez az esemény szolgálna helyszínéül.


Április 25-én zárta be kapuit a Szakma Sztár fesztivál, amelyen idén már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is képviseltette magát. A záróünnepségen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke elmondta: robbanásszerű fejlődének lehetünk szemtanúi, ezért ma már elengedhetetlen az élethosszig tartó tanulás. Ennek alapjait pedig fiatal korban kell lerakni, erre építkezve lehet a boldoguláshoz szükséges tudást megszerezni. Jakab István köszönetét fejezte ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának a partnerségért és az együttműködésért, ami megteremtette a lehetőséget arra, hogy a NAK jelen legyen ezen a méltán népszerű és rendkívül színvonalas rendezvényen.

A NAK az idei tanévben 20 szakmában rendezett tanulmányi versenyeket, közülük háromban – kertész, édesipari termékgyártó és gazda – idén először. A 9 szakmában meghirdetett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre és a 11 Szakma Kiváló Tanulója Versenyre mintegy 750 diák jelentkezett. A záróünnepség részeként Jakab István, Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke, illetve Darabos Tamás, a NAK főigazgatója adta át a díjakat a 20 szakmai verseny dobogósainak.

A Szakma Sztár fesztiválon a NAK kiállítóhelyén négy szakma mutatkozott be. A pékek, az édesipari termékgyártók és a virágkötők a látogatókat is bevonva készítették el alkotásaikat, az erdészek pedig beavatták az érdeklődőket a nyomfelismerés rejtelmeibe. A NAK – az idei esemény pozitív tapasztalataira alapozva – jövőre már egyes szakmai versenyek döntőit is a Szakma Sztár fesztiválon, a nagyközönség előtt rendezné meg. Így a pályaválasztás előtt álló fiatalok mélyebb betekintést nyerhetnének az agrárképzésekbe, azok szépségeibe, és ezáltal talán többen választanák hivatásul ezeket a szakmákat.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei