A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2017 őszén is megrendezi élelmiszeripari konferenciasorozatát. A nyitóesemény – amelyre jelentkezni lehet – témaköre az alkoholosital-gyártás.
A 2017. szeptember 5-i esemény helyszíne: Holiday Inn Hotel, 2040 Budaörs Agip u. 2. (A parkolási lehetőség a szálloda kültéri parkolójában ingyenes.)
A program:
9.30-tól regisztráció
10.00: Köszöntő, bevezető (Éder Tamás élelmiszeriparért felelős alelnök, NAK)
10.15: Borpiaci trendek (dr. Sidlovits Diána Kertészeti csoportvezető, NAK)
10.40: Szüreti kilátások (dr. Sidlovits Diána Kertészeti csoportvezető, NAK)
11.05: A kisüzemi előállítókat érintő szabályozások (kerekasztal-beszélgetés: Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár /FM/; Rizmajer József, Rizmajer-sörfőzde; Dúl Udó szakértő, NAK)
11.30: Az alkoholos italok jelölési kötelezettségei – várható EU-s szabályozások (Brazsil Dávid főtitkár, HNT)
11.55: Jövedéki törvény aktualitásai (dr. Bogdány Viktor, közigazgatási tanácsadó /NGM/)
12.20: Kérdések-válaszok
12.40 Zárszó (Fazekas Endre, italgyártási és borászati országos osztályvezető, NAK)
13.00: Szendvicsebéd
A részletes meghívó itt elérhető. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ezen a linken megtalálható felületen lehet.
Az Élelmiszeripari Körkép - 2017 című rendezvénysorozat következő állomásai:
2017. szeptember 12.: Malom- és sütőipari rendezvény
2017.szeptember 14.: Tejfeldolgozási rendezvény
2017. október 17.: Húsfeldolgozási rendezvény
2017. október 24.: Élelmiszer-feldolgozás és -kereskedelem rendezvény
A rendezvények programjai folyamatosan kerülnek fel a portálra.
(NAK)