Országos hírek

A Magyarok Kenyere jótékonysági program hagyományos augusztus 20-i központi kenyérünnepét Pécsett rendezik. Az esemény lelkiségét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes biztosítja.


A Magyarok Kenyere Program 2011-ben indult Pécsről és mára Kárpát-medence méretűvé nőtte ki magát. A nemzeti összefogással összegyűjtött búza évről évre egyre több rászoruló gyermek és felnőtt életét segíti. A liszt és kenyéradomány mintegy 80 ezer nehéz sorsú gyermekhez jut majd el, több mint 130 szervezet segítségével. Vasárnap Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa áldja meg az összmagyar lisztből sütött nagykenyeret. Beszédet mond Páva Zsolt polgármester, Korinek László jogászprofesszor, a program elindítója és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke.

Vasárnap ismét meg lehet kóstolni a jótékony céllal készített Magyarok Kenyere-kiscipókat, amelyeket a Pécsi Jótékony Nőegylet kínál adomány fejében.

Az ünnep házigazdája Sebestyén Márta népdalénekes lesz, az esemény lelkiségét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes biztosítja. Az ünnepet a Ghymes együttes Kézfogás című koncertje zárja a Sétatéren este fél kilenctől.

 


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok