Országos hírek

Közös programmal jelenik meg a NAK és a NÉBIH Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow – Mezőfalván.


A NAK és a NÉBIH 2015-ben együttműködési megállapodást kötött a gazdálkodók naprakész és szakszerű tájékoztatásának elősegítése érdekében. Ennek keretében a NÉBIH szakmai igazgatósága évente 8-10 alkalommal fajtabemutatókon, a NÉBIH fajtakísérleti állomásain mutatja be a legújabb szántóföldi és kertészeti növényfajok fajtáit a NAK-nál regisztrált termelőknek.

Idén a hagyományos NAK-NÉBIH fajtabemutatókon túl a mezőfalvai rendezvényen bemutatják a gazdálkodóknak a hivatalos növényfajta-kísérletek módszertanát. Az érdeklődők több növényfaj bemutatásán keresztül megismerhetik a kisparcellás kísérletek kivitelezését, azt, hogy hazai körülmények között milyen módszerrel választják ki a nagyszámú fajtajelölt közül a köztermesztés, a gazdálkodók számára legmegfelelőbb növényfajtákat. A szakemberek a szántóföldi kísérleteket bejárva mutatják majd be a borsó, az olajlen, a mustár, az olajretek és a szuperkorai kukorica fajták vizsgálatát. Emellett a vetőmagszállító cégek jóvoltából a látogatóknak lehetőségük lesz komplett vetéstechnológiákat megtekinteni a főbb szántóföldi kultúrákban.

Amennyiben az Ön vállalkozása kiállítóként venne részt a rendezvényen, kérjük, töltse ki az alábbi linkekre kattintva elérhető jelentkezési lapot (gépes kiállítók, egyéb kiállítók) Örömmel fogadjuk a mezőgazdaságban érintett vállalatok, gazdaságok, őstermelők érdeklődését is.
Ha az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva kapcsán bármilyen kérdése lenne, készséggel várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok