Országos hírek

A 2017-es Magyarok Kenyere Program hivatalosan is elkezdődött a az esztergomi búzaszenteléssel. A program Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai partnerségében működik.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társadalmi felelősségvállalási tevékenységével összhangban karolta fel a 2011-ben elindított Magyarok Kenyere Programot, amely a immár köztestület stratégiai partnerségében működik. A jótékonysági kezdeményezés mára egy, az egész Kárpát-medencére kiterjedő karitatív kezdeményezéssé nőtte ki magát.
A program keretében a kamara búzaadományokat gyűjt, és az ebből őrölt lisztet eljuttatja a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek és intézményeknek, ezzel is enyhítve mindennapi gondjaikon.  A NAK minden évben készséggel fogadja a társadalmi felelősségvállalásban elkötelezett vállalatok, vállalkozások és szervezetek csatlakozását, adományaikat és felajánlásaikat a programhoz, hogy így tehessünk közösen a rászorulók helyzetének javításáért.

Ahogy hagyományosan mindig, úgy idén az országos búzaszentelő ünnepséggel kezdődött el a Magyarok Kenyere Program. A ceremónia az esztergomi Bazilikában indult április 29-én délelőtt, Snell György püspök szentmiséjével. Ezt követően az ökumené szellemében katolikus, református és evangélikus lelkészek szentelték, áldották meg az idei búzát.

Az eseményről itt a nak.hu-n hamarosan részletes beszámolót közlünk.

 


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok