Országos hírek

Szeptember 1-től vehetik igénybe a tagok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Pályázati Tanácsadók Hálózatának szolgáltatását.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elindította a Pályázati Tanácsadók Hálózata szolgáltatását, amivel az agrártámogatások minél hatékonyabb elérését kívánja segíteni tagsága számára. A szolgáltatást szeptember 1-től vehetik igénybe a kamarai tagok.

A szolgáltatás kialakítását azért tartotta fontosnak a kamara, mivel tagjai jelentős forrásokhoz férhetnek hozzá pályázati úton. Azonban a pályázatok megírása és az elnyert összegek felhasználása szigorú szabályokhoz kötött, így sokan pályázatírással és projektmenedzsmenttel foglalkozó szakemberekhez fordulnak segítségért.

Több mint 150 pályázatíró jelentkezett már a rendszerbe

Számos társaság foglalkozik pályázatírással, köztük vannak tisztességesek, lelkiismeretesen felkészültek, de akadnak olyanok, amelyek nem kellő felkészültséggel, vagy etikátlan magatartással rombolják ennek a szolgáltatásnak a hírnevét. A kamara ezt felismerve alakította ki a Pályázati Tanácsadók Hálózatát, ezzel is stabilizálva ezt a szolgáltatást. A hálózat célja, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak, valamint naprakészen alkalmazható tudásanyaggal lássa el a tanácsadókat.

A pályázatírók augusztus 15. óta jelentkezhettek – illetve jelentkezhetnek még – a NAK-nál, eddig már több mint 150-en regisztráltak a rendszerbe.

A NAK Nonprofit Kft. honlapjáról elérhető hálózathoz olyan pályázatírást és projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó szakértők csatlakozhattak és csatlakozhatnak, akik a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódó kiírásokkal összefüggésben nyújtanak szolgáltatásokat. A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amely során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak. A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek a földrajzi működés alapján is kereshető adatbázisba.

(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok