A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával mangalicavacsora és furmint borkóstolót tartottak az Egyesült Államokban. Az eseményen kialakult személyes kapcsolatok lehetőséget kínálnak a mangalicatermékek közép-nyugati értékesítésének beindításához.
2017. június 20-án Chicagóban a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) szervezésében, a FurmintUSA részvételével és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával Magyar Mangalica Vacsora és Furmint Borkóstoló elnevezésű eseményre került sor. A Sofitel Magnificent Mile szállodában megtartott rendezvényen Chicago körzetének prémium dining éttermei, húskereskedők, szakácsok, étkezéssel és borral foglalkozó médiaszakemberek, valamint közép-nyugati mangalicatenyésztők vettek részt.
A rendezvényen dr. Bencsik Zita főkonzul köszöntötte a 30 megjelent vendéget, Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke pedig rövid előadásban ismertette a történelmi magyar sertésfajta tenyésztésének történetét és a termék különleges értékeit. A Sofitel főszakácsa a mangalica elkészítésének örömét osztotta meg a vendégekkel. A háromfogásos vacsora és a fogásokhoz felszolgált furmintkülönlegességek a vendégek körében egyaránt nagy sikert arattak. Az eseményen kialakult személyes kapcsolatok lehetőséget kínálnak a mangalicatermékek közép-nyugati értékesítésének beindításához.
(NAK)