Növénytermesztés

A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete online kérdőíves felmérést végez a termelők és a fogyasztók körében a 2017-es dinnyeszezonról. Az eredmények alapján állítja össze a következő évi célokat.


A 2017. tavaszán megújult Magyar Dinnyetermelők Egyesülete elsődleges célja az, hogy összefogja a hazai termelőket és a hazai minőségi dinnyetermelés érdekében a partnerszervezetekkel együttműködve a termelők hatékony képviseletét lássa el. Emellett támpontot kíván nyújtani a hazai fogyasztóknak a legjobb magyar termelésű dinnyék kiválasztásában, legyen az görög- vagy sárgadinnye. (Ebben az évben fogyasztásösztönző kampánnyal a NAK is segítette a termelőket.)

Az MDE úgy véli, a 2017-es dinnyeszezont sokan sokféleképpen zárták, és minden bizonnyal sokaknak csalódást is okozott ez az év. Ám a magyar dinnyének nem csak múltja, de jövő is kell, hogy legyen. Ennek érdekében az egyesület felméri a hazai termelői és fogyasztói véleményeket, a termesztéssel és felvásárlással, valamint az értékesítéssel kapcsolatos problémákat, és ezen észrevételek alapján megoldási lehetőségeket dolgoz ki és újabb célkitűzéseket állít fel 2018-ra. A kérdőív itt érhető el.

 

(MDE)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok