Gabona- és édességipar

A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség – vontak mérleget egy, a kamara részvételével megtartott szakmai megbeszélésen.


A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői egyeztetést tartottak az albán pékségekkel kapcsolatban a közelmúltban felmerült kérdésekről. A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a vásárlók hatékonyabb tájékoztatása, a fogyasztói tudatosság növelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertebbé tétele. Utóbbiak egyébként is kormány nemrég elfogadott 20 pontos akciótervének is kiemelt sarokkövei.

A felek véleménye szerint fel kell hívni a vásárlók figyelmét, hogy a tisztességtelen vállalkozások (köztük az albán pékségek is) azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven – például kenyér helyett buciként – forgalmazzák termékeiket. Ezzel pedig nemcsak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok