`

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 41/2015. (III.20.) számú közleménye a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igényléséről.

A Közlemény a szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 52/2007. (VI. 28.) FVM rendelet (a továbbiakban: támogatási rendelet) alapján nyújtandó támogatás igénybevételének részletes rendjéről szól.

A támogatás jellege, célterületei

Vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe a Területi Szaktanácsadási Központ (a továbbiakban: TSzK) által nyújtott szaktanácsadási szolgáltatások után, az alábbi célterületeken:

a) a kölcsönös megfeleltetés előírásainak való megfelelés;

b) a közösségi jogszabályokon alapuló munkahelyi biztonsági előírások betartása;

c) a gazdálkodás összteljesítményének javítása.

A szaktanácsadási szolgáltatási jegyzéket a támogatási rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. A szaktanácsadási szolgáltatásnak egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie a szolgáltatási jegyzékben.

A támogatás igénybevételére jogosultak:

  •      mezőgazdasági termelők,
  •      kertészeti termelők,
  •      erdőgazdálkodók.

A támogatás nem vehető igénybe olyan ügyfél esetében, aki

  •         bejegyzett szaktanácsadó;
  •         TSzK.

Egy ügyfél egy naptári év vonatkozásában csak egy TSzK-val köthet szerződést!

Támogatható tevékenységek és elszámolható kiadások

Támogatható tevékenységnek a szaktanácsadási szerződésben szereplő, a támogatási rendelet 1. számú melléklete szerinti szolgáltatás minősül.

Elszámolható kiadás a szaktanácsadási szolgáltatás teljesítése során alkalmazott nettó rezsióradíj alapján számított szerződés szerinti összeg.

Elszámolható költségnek az ügyféllel szerződéses kapcsolatban álló TSzK által kiállított, pénzügyileg rendezett számlával, a pénzügyi teljesítését igazoló bizonylattal és a szaktanácsadási napló kivonattal alátámasztott – a támogatási rendelet 1. számú mellékletében meghatározott – szaktanácsadási szolgáltatás díja minősül.

A támogatás mértéke

A szaktanácsadási szolgáltatás elszámolható összes kiadásának maximum 80 %-a.

Nem támogatható az olyan TSzK-val kötött szolgáltatási szerződésen alapuló támogatási kérelem, amely nem éri el a 40.000 Ft-ot – erdőgazdálkodó ügyfél esetében a 20.000 Ft-ot.

Egy ügyfél részére nyújtott szaktanácsadási szolgáltatás esetén egy naptári évre maximum a 700 eurónak megfelelő forint összegben adható támogatás.

Erdőgazdálkodó ügyfelek esetén a támogatás „de minimis” támogatásnak minősül.

Az egyesített támogatási-kifizetési kérelem ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlapon

2015. április 1-től április 30-ig nyújtható be az MVH-hoz.

Az ügyfél legfeljebb kettő – egy 2013. évi és egy 2014. évi szaktanácsadási szerződésre vonatkozó – egyesített támogatási-kifizetési kérelmet nyújthat be.

Csatolandó dokumentumok:

  • a szolgáltatás teljesítését igazoló, az ügyféllel szerződéses kapcsolatban álló TSzK által kiállított, pénzügyileg rendezett bizonylatok ügyfél példányának (a továbbiakban: teljesítési bizonylat),
  • a pénzügyi teljesítést igazoló bizonylatoknak, valamint
  • az ügyfél és a szaktanácsadó által aláírt szaktanácsadási napló kivonatának lapolvasóval készített elektronikus másolatát.

Az elektronikus formanyomtatványok kitöltése előtt figyelmesen olvassa el a kérelem kitöltését segítő, az MVH közlemény mellékletét képező Segédlet elektronikus felület használatához című dokumentumot.

FIGYELEM! Az MVH az egyesített támogatási-kifizetési kérelmeket adminisztratív úton teljes körűen ellenőrzi, és jogosult helyszíni ellenőrzés keretében is vizsgálni.

A támogatási feltételekről az összefoglaló keretében nyújtott tájékoztatás nem teljeskörű, elolvasása nem helyettesíti az MVH közlemény és a vonatkozó hatályos jogszabályok megismerését.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 41/2015. (III.20.) számú közleményének elérhetősége:

http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk412015

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám