Október 24. óta újra be lehet nyújtani a támogatási igényeket a 120 milliárd forintos keretösszegű „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című (GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú) felhívásra, mivel a pályázat kiírója átvezette a módosításokat a kitöltő programon is.

 


Még október 13-án jelent meg a hivatalos pályázati oldalon az a rövid közlemény, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy egy 4 oldalas összefoglaló szerint módosul a szóban forgó pályázat szabályrendszere és mivel ez a kitöltőprogramot is érinti, ezért ennek átdolgozásáig szünetel a pályázatok beadása. A pályázat keretösszege 120 milliárd forint, amelyből a vissza nem térítendő támogatás összege 80 milliárd forint, a visszatérítendő támogatásé 40 milliárd forint és kötelező az előbbi támogatás mellé utóbbit is igénybe venni az egyedi támogatási igények során.

A kitöltőprogram átdolgozása időközben megtörtént, mert október 24-től újra benyújthatók a támogatási kérelmek a felhívásra. A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyébként 50 millió és 500 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban, valamint 25 millió és  250 millió Ft közötti kedvezményes, kamatozású éven túli kölcsönben részesülhetnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.


(Szechenyi2020.hu)