REL együttműködés

Megjelent a REL-hez kapcsolódó beruházások támogatása az élelmiszeripar és a borászat területén című pályázati felhívás. A felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson a REL együttműködési csoportokban résztvevő mezőgazdasági termelők számára élelmiszer-előállításhoz és borászathoz kapcsolódó beruházások végrehajtására.


A támogatás a REL együttműködési csoport tagjai számára olyan élelmiszeripari és borászati fejlesztésekre ad lehetőséget, amelyek hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához.
A pályázati forrásra kizárólag a VP3-16.4.1-17 kódszámú, Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért című felhívás keretében - a projekttervük alapján - támogatásban részesült REL együttműködési csoportok mezőgazdasági termelő tagjai jogosultak.

A támogatási kérelmeket két célterületre lehet benyújtani:

1. célterület - Élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztése
A célterület keretében mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést célzó beruházások támogathatóak az élelmiszer-feldolgozás hatékonyságának növelése érdekében, így termeléshez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására; és/vagy a célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezésére nyújtható be támogatási kérelem.

2. célterület - Borászati üzemek fejlesztése
A célterület keretében borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése, illetve építéssel járó fejlesztési beruházások támogathatóak, így szőlőfeldolgozáshoz, mustkezeléshez, bor-, pezsgő-, illetve habzó bor készítéséhez, bor-, pezsgő-, illetve habzó bor kezeléséhez, tárolásához, érleléséhez és kiszereléséhez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására; és/vagy a célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezésére van lehetőség.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatási összeg egyéni beruházás esetén maximum 15 500 000 Ft, kollektív beruházás esetén 155 000 000 Ft, KMR régióban 50%-os, míg a KMR régión kívül 60%-os támogatási intenzitással.

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. február 10. és 2022. február 9. között van lehetőség. A szakaszos elbírálásnak megfelelően az első szakasz zárása 2020. március 10.
A pályázati felhívás részletei megtalálhatóak ide kattintva.

NAK / Hlavács Éva

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése