Koronavírus

Európai szakmai szervezetek EUFRAS, IALB, SEASN) állásfoglalása szerint a jelen helyzetben a szaktanácsadási szolgáltatások döntő szerepet játszanak a mezőgazdasági termelés folyamatosságának biztosításában. Ezért biztosítani kell a szolgáltatások folyamatosságát és a szaktanácsadók elérhetőségét a mezőgazdasági termelők támogatására még olyan kivételes esetekben is, amikor az ügyfelekkel nem lehetséges a személyes kapcsolattartás.


Az EUFRAS és az IALB 2020 március 27-én, pénteken európai szintű webináriumot tartott a COVID-19 járvány okozta válságról, és a helyzet javítására irányuló jó gyakorlatokról. Az on-line konferencián hozzávetőlegesen 14 ország mintegy 30 küldötte vett részt, köztük a NAK képviselője.

Az online megbeszélés célja az volt, hogy a felkért tagállamok bemutassák a járvány hatására kialakított szaktanácsadási gyakorlati megoldásaikat, és erre reagálva, egy kötetlen beszélgetés formájában a többi ország képviselője is megoszthassa tapasztalatait, így a kamara is. (A NAK 2019-től tagja az EUFRAS-nak, amelynek egyik feladata, hogy a tudásmegosztás jegyében informálja tagjait az aktualitásokról az olyan nehéz időkben, mint a mostani C19-es.)

Az EUFRAS, a videokonferencia eredményeképpen, úgy döntött, hogy állásfogást fogalmaz meg a COVID-19 járvány szaktanácsadásra gyakorolt hatásairól, így azt előzetesen megküldték a tagországoknak a dokumentum szövegét. Horvátország, Portugália, Hollandia, Észtország és Svájc mellett a NAK OSZK-n keresztül hazánk is elküldte véleményét, amelyet figyelembe vettek az állásfoglalás véglegesítésekor.

Az állásfoglalás itt érhető el.


(NAK/Jakab Ágnes)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei