Fiatal gazdálkodó

Intenzív érdeklődés, több mint 150 fő részvételével zajlottak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) közös szervezésében megtartott Fiatal Gazda Klubok első eseményei január 21-23. között.


A „Fókuszban a talaj és az adózási változások” című rendezvénysorozat minden helyszínen – így Tiszadobon, Keszthelyen, Szegváron, Szekszárdon, Kónyban és Kecskeméten is – megjelentek a Nemzeti Adó és Vámhivatal helyileg illetékes képviselői, akik tájékoztatták a fiatalokat az adózást illető változásokról. Elsősorban a kkv-méretű vállalkozásokat érintő változásokról kaptak tájékoztatást az érdeklődők. Az előadók kitértek a gazdálkodáshoz kapcsolódó változásokra, de szóba kerültek a falusi vendégasztal-szolgáltatást és a falusi turizmust érintő kérdések is.

„A talajról kicsit másképp” címmel tartott előadást Sztahura Erzsébet, a NAK talajtani szakértője.
– A talaj olyan, mint egy gyerek: etetni, itatni és persze megfelelően gondozni kell ahhoz, hogy végül sikeresen termelhessünk rajta – húzta alá a szakember. – Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a talaj a legfőbb termelési értékünk, amit minden lehetséges eszközzel óvnunk kell, hiszen egy-egy esőzés eredményeként, nem megfelelő művelés esetén 10 perces heves esőzés idején elveszíthetjük a talaj legfelső rétegében lévő értékes humuszos réteget, ami lehet, hogy 2000 év alatt keletkezett a területünkön.

A Fiatal Gazda Klubok második hetében, január 28-30. között „Fókuszban a tápanyag- és a fiatalgazda-ellenőrzések” témákban hallhatnak majd előadásokat az érdeklődő fiatal gazdák. A rendezvények ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni itt lehet.

A klubeseményeken kívül megrendezik a 2020. évi Fiatal Gazda-konferenciát is, melynek keretében az új uniós támogatási időszak előkészítéséről és technológiai változásokról kaphatnak információkat a résztvevők. Részletek és jelentkezés itt.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése