Erdőgazdálkodás

Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára. Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány megbízásából, az Agrárminisztérium támogatásával született sorozat az erdősítés témáját dolgozza fel. A videók hasznos eszközt jelenthetnek nemcsak a szakközépiskolások és pedagógusok, hanem a magánerdő-tulajdonosok és gazdálkodók számára is.


A pár perces animációk létrehozása fontos előrelépés a digitalizáció terén, támogatva az online oktatást. Az erdészeti szakközépiskolai tananyag erdősítésekről szóló fejezeteihez kapcsolódóan összefoglalják az új erdők létesítésének és a meglévő erdők felújításának lépéseit a csemetetermeléstől kezdve a kézi és gépi talajelőkészítés és ültetés különböző módszerein át az erdősítések befejezésének hatósági ellenőrzéséig.  Mivel a videók elsődlegesen az alföldi szakemberképzés céljára készültek, így meghatározóan a mesterséges erdősítéshez, illetve az új erdők telepítéséhez nyújtanak tájékoztatást.

Az országfásításhoz kapcsolódóan az animációs segédlet a magánerdő-tulajdonosok és az erdőtelepítésekre pályázó önkormányzatok számára is hasznos lehet az erdőben folyó munkák folyamatának megismeréséhez.
A videók az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján, illetve az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Facebook-oldalán szabadon elérhetők.

 

(NAK/Dósa I.)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése