Élelmiszer-feldolgozás

A chilei Carozzi cég valószínűleg a legnagyobb gyümölcslé-és püré-előállító a déli földtekén, amely nemrég kezdett bele a frissen préselt alma-, körte-, barack- és cseresznyelé gyártásába.


Jelenleg hordókban és tartályokban történik a tárolás, de Cristian Alemparte a Carozzi képviselője elmondta egy exkluzív interjú során, hogy a cég fontolgatja, hogy termékeit a továbbiakban antiszeptikus flexibilis tartályokban is kínálják majd.
– Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megfizethető csomagolásban exportálhassunk az északi féltekére is – mondta. – El kell mozdulunk a kevésbé tömegtermékesített áruk irányába. Példának okáért az almalé sűrítmény is pont egy ilyen termék, amivel minden irányból versenytársakkal kell szembenéznünk. Jók vagyunk a fejlesztések területén és új termékeket kell előállítanunk. Ezek valószínűleg több zöldséglevet tartalmaznak majd.

Hozzátette, biozöldségeket is keresnek feldolgozásra, mivel mindig új lehetőségeket és új fajtákat keresnek. A Carozzi úgy is szélesíti a biotermékei skáláját, hogy az ipari almaültetvényeit hagyományos termesztésről ökológiai ültetvényekké alakítja át.


(NAK/ Csép Adrienn és Fodor Zoltán – Forrás Ieg Vu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése