A chilei Carozzi cég valószínűleg a legnagyobb gyümölcslé-és püré-előállító a déli földtekén, amely nemrég kezdett bele a frissen préselt alma-, körte-, barack- és cseresznyelé gyártásába.
Jelenleg hordókban és tartályokban történik a tárolás, de Cristian Alemparte a Carozzi képviselője elmondta egy exkluzív interjú során, hogy a cég fontolgatja, hogy termékeit a továbbiakban antiszeptikus flexibilis tartályokban is kínálják majd.
– Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megfizethető csomagolásban exportálhassunk az északi féltekére is – mondta. – El kell mozdulunk a kevésbé tömegtermékesített áruk irányába. Példának okáért az almalé sűrítmény is pont egy ilyen termék, amivel minden irányból versenytársakkal kell szembenéznünk. Jók vagyunk a fejlesztések területén és új termékeket kell előállítanunk. Ezek valószínűleg több zöldséglevet tartalmaznak majd.
Hozzátette, biozöldségeket is keresnek feldolgozásra, mivel mindig új lehetőségeket és új fajtákat keresnek. A Carozzi úgy is szélesíti a biotermékei skáláját, hogy az ipari almaültetvényeit hagyományos termesztésről ökológiai ültetvényekké alakítja át.
(NAK/ Csép Adrienn és Fodor Zoltán – Forrás Ieg Vu)