Kamarai hírek

A Mezőfalvai  Zrt-nél a rideg tartású húsmarha állományt és az életkörülményeit tekinthette  meg az érdeklődő vezetés.  A fenntartható  mezőgazdaságnak azt a gyakorlatát, ahol a talajszerkezet megtartását, a  baktérium- és szerves trágyázást, a vízmegtartó képesség növelését, mint a  mezőgazdaság alapelveit a társaság évek óta műveli.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fejér megyei  elnöke szerint ez a terület különösen fontos a magyar agrárium számára, hiszen  ebben a megyében a növénytermesztés mellett az országos átlagnál magasabb  arányban őrizték meg a gazdálkodók az állattenyésztési tevékenységüket,  valamint igen jelentős az élelmiszergazdaság. Zászlós Tibor a többi között az  Alföld Tejet és a Fevita-t említette. Lényegesnek nevezte, hogy ezen  termékpálya szereplői -beleértve a mezőgazdasági termékekkel kereskedőket is -  tudják akár a napi problémáikat is egy asztal mellett megvitatni.

A megyei  küldöttek találkozóján a Nemzeti   Agrárgazdasági Kamara elnöke hangsúlyozta: az az erő, ami abban van,  hogy a teljes termékpályát átfogja a köztestület, ez egy olyan lehetőség, amit  meg kell ragadnunk. Győrffy Balázs hozzátette: hiába van termelés, ha nincs  feldolgozóipar és nem tudunk belföldi keresletet generálni. Hangsúlyozta, hogy ez  egy egységként kezelendő rendszer és a kamara kiválóan alkalmas arra, hogy  összehozza az érdekeket. Egyébként már többen kérik a kamarai törvénynek akár a  magyar nyelvű verzióját is, hiszen nem sok olyan köztestület van Európában,  amely a teljes termékpályát képes ilyen formában lefedni – tette hozzá.

2013. május 2.

Nagyné G. Pataki  Ágnes

 

Sajtómegjelenések:

Fehérvár  TV Híradó

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok