Országos hírek

Az idei Növények Napja eseménysorozathoz igazodva 2019. május 22-én az ELTE Füvészkert és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen szakmai konferenciát tart.


Sorrendben ötödik alkalommal tartja meg az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) a Növények Napját (Fascination of Plants Day). Elsőként 2012. május 18-án volt egy speciális, a növényekkel foglalkozó tematikus nap, melyet 2013-ban, majd ezt követően minden második évben, egy hasonló követett.

A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében. A növények a napfény energiáját cukorrá alakítják és ennek köszönhetően az élő anyag, a biomassza elsődleges előállítói a Földön. Ennek a jelentőségét mi sem jelzi jobban, minthogy az állatvilág és az emberiség táplálékát, közvetlenül vagy közvetve, a növények biztosítják. A növények a bolygó szinte minden lehetséges élőhelyét benépesítették és a különböző körülményekhez alkalmazkodva hihetetlen változatosságra tettek szert: az élő növényfajok számát jelenleg mintegy 250 000-re becsülik.

Az idei Növények Napja eseménysorozathoz igazodva 2019. május 22-én az ELTE Füvészkert és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen szakmai konferenciát tart.A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A programon maximum 50 fő részvételét tudjuk biztosítani. A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.

Frissítve 05. 20-án: a regisztráció lezárult!


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei