Országos hírek

Mivel a NAK hagyományos őszi pályaorientációs programsorozata elmarad, így az agrárszakképzésben érintett szakképző intézmények pályaválasztást segítő nyílt napi eseményeit egy összefoglaló táblázatban adjuk közre.


A NAK pályaorientációs tevékenységének kiemelt célja az agrár-szakképzésbe történő beiskolázás elősegítése, valamint a pályaválasztó fiatalok körében a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák népszerűsítése.

A járványügyi helyzet miatt a NAK hagyományos őszi pályaorientációs programsorozata sajnos nem tud megvalósulni, azonban a beiskolázás elősegítését kiemelten fontosnak tartjuk és továbbra is szeretnénk támogatni. A szakképző intézmények bemutatkozására a hagyományos nyílt napok mellett, 2020-ban legfőképpen az online felületek széles választéka biztosít lehetőséget az elkövetkező néhány hónapban.  
A megyei szakképzési referenshálózatunk segítségével összegyűjtöttük az agrárszakképzésben érintett szakképző intézmények által kínált lehetőségeket, amelyek az általános iskolás tanulók és szüleik tájékozódását segítik a pálya- és iskolaválasztással kapcsolatban.

Az iskolák többsége a digitális platformok segítségével rendezi meg a beiskolázást segítő pályaválasztási nyílt napokat, amelyek biztosítják annak lehetőségét, hogy az érdeklődő általános iskolai tanulók és szüleik a virtuális térben találkozhassanak leendő középiskolájuk tanáraival, diákjaival, és tájékoztatást kapjanak pl. az intézményben folyó oktatásról, a megújult szakképzésről, a szakmákról, a középfokú felvételi eljárásról, az ösztöndíjakról. Bepillanthatnak az iskolák mindennapjaiba, akár online tanórákon is részt vehetnek, betekintést nyerve az ott folyó munkába.

Az agrárszakképzésben érintett szakképző intézmények nyílt napjairól, bemutatkozási felületeiről itt érhető el folyamatos tájékoztatás.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei