Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága idén októberben Kaposváron és Szegeden, novemberben Miskolcon és Dunaharasztiban információs rendezvényeket tart, amelyekkel a helyi gazdaságfejlesztést kívánja segíteni.


„Kötelességünk, hogy az eredményes gazdálkodáshoz szükséges döntések meghozatalához nélkülözhetetlen naprakész piaci információkat, ismereteket eljuttassuk tagjainkhoz. A tudásalapú segítségnyújtást a kamara működésén belül is a középpontba helyezzük.” – tartalmazza a NAK küldetésnyilatkozata. Ennek szellemében a NAK Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a Kislépték Egyesület segítségével helyi gazdaságfejlesztő információs rendezvényeket szervez októberben.

Az első eseményre 2019. október 15-én, Kaposváron „Kistermelők nagy tervekkel” címmel kerül sor, melyre olyan kistermelőket, őstermelőket várunk, akik jobban belelátnának a szabályozási kérdésekbe, innovatív ötletekkel szeretnék fejleszteni gazdaságukat vagy belelesnének más, már jól működő gazdaság gyakorlati működésébe.

Az „Élelmiszer-higiéniai gyakorlat a kisüzemi termelésben” című rendezvényünkre október 29-én, Szegedre várunk minden érdeklődőt. A fórum lehetőséget ad megismerni a higiéniai követelményeket, válaszokat nyújt az aktuálisan felmerülő kérdésekre, illetve betekintést enged egy példagazdaság mindennapjaiba.

November 7-én, Miskolcon az „Alternatív lehetőségek vidéken – falusi turizmus és a szociális farm, mint diverzifikációs megoldás” című rendezvény középpontjában a gazdálkodók több lábon állását segítő, ösztönző előadásokat hallgathatunk, illetve az előzőekhez hasonlóan példamutató szervezetekkel ismerkedhetünk, láthatunk bele gyakorlati működésükbe.

Dunaharaszti ad otthont a november 26-ai, „Közétkeztetésben rejlő lehetőségek” című rendezvénynek. Ezen eseményen a jogi keretek megismerése után a helyi termelők közétkeztetésbe történő bekapcsolásának lehetőségeire, helyzetére fektetjük a hangsúlyt, illetve megismerhetjük a már működő példákat is, akik az egészséges étkeztetés mellett az élelmiszerpazarlás ellen is harcolnak.

Szaktanácsadóknak kreditpontot érő rendezvények is egyben. A rendezvényeken való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, mely a csatolt meghívókban megtalálható linken lehetséges.

Kistermelők nagy tervekkel, Kaposvár

Élelmiszerhigiéniai gyakorlat a kisüzemi termelésben

Alternatív lehetőségek vidéken – falusi turizmus és a szociális farm, mint diverzifikációs megoldás, Miskolc

Közétkeztetésben rejlő lehetőségek, Dunaharaszti

 

(nak.hu)


 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei