Országos hírek

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT - A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága újabb témakörben indít „TANULJUNK EGYÜTT!” programot. A kamara tagjai ezúttal egy franciaországi szakmai tanulmányút keretében nyerhetnek betekintést a kékpenészes sajtok készítésének technológiájába. A tanulmányút 2019. október 19-én délelőtti kiutazással kezdődik és 2019. október 26-án esti hazaérkezéssel ér véget.


Az igazgatóság egyik legfontosabb célja a tagok versenyképesebbé válásának, sikerességének elősegítése, így kiemelt feladata az élelmiszeripari szereplők képességeinek, szakmai ismereteinek fejlesztése. Az elmúlt évek során megvalósított tejágazati képzések és szakmai tanulmányutak tapasztalatai azt mutatják, hogy a mikro- és kisüzemi kategóriába sorolható, sajtkészítéssel foglalkozó vállalkozások nagy érdeklődést és nyitottságot mutatnak a kevésbé ismert sajtgyártási technológiák és termékek iránt. Ezért is döntött az igazgatóság a gyakorlatorientált programok folytatása mellett, amelyek rövid idő alatt a mindennapi tevékenységbe átültethető, piacképes tudás megszerzését teszik lehetővé, hogy a tagok minél több, kiemelt minőségű terméket állítsanak elő és azokkal eljussanak a megfelelő piacokra. Kiemelt jelentősége van ennek napjainkban, amikor egyre nő a helyi, tájegységhez köthető termékek iránti kereslet, elsősorban az éttermek, a panziók és az üdülési ágazat szereplői részéről.

A mostani franciaországi tanulmányút témája a különböző kékpenészes sajtfélék (csípős, közepesen pikáns, édeskés) gyártmány-specifikus elméleti és gyakorlati alapjainak megismerése tehén-, kecske- és juhtej alapanyagból, valamint a gyártástechnológiai ismeretek megszerzése. A tematika tartalmazza még a nyerstej-alapanyaghoz köthető ismeretek és tapasztalatok áttekintését az állattartásnak, a tej átvételének, ellenőrzésének és sajt készítésére történő felhasználásának egyes fázisaira kiterjedően.

A szakmai program 2019. október 21-én, hétfő reggel kezdődik és 2019. október 25-én, péntek délután ér véget.  A program központi helyszíne a Közép-Franciaország déli részén, Auvergne-Rhône-Alpes régióban, Cantal megyében, Aurillac városban található CFPPA továbbképző központ. A központ tantermeiben és tanüzemében kerül sor 5 napon keresztül az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására. A tanulmányút része ezen kívül kis családi, termelői sajtműhelyek megtekintése is. A program nyelve francia, a részvételhez nyelvtudás nem szükséges, szakfordítást a kamara biztosít.

Az utazás kisbusszal történik (menetidő kb. másfél nap), az oda és visszautat egyaránt egy-egy éjszakás szállodai pihenővel megszakítva. A szállás a program ideje alatt – vasárnap estétől péntek reggelig – a CFPPA képzési központ diákszállóján biztosított. Az étkezések ugyanott, a központ étkezdéjében lesznek. Az egyhetes szakmai program költségeit – beleértve a szakmai képzés díját, a kollégiumi elhelyezés és a szakmai program idején az étkezés költségeit – a kamara állja. Az utazás költsége, valamint az oda és visszaút során igénybevett két éjszakai szállás költsége a résztvevőket terheli, ami együttesen nem fogja meghaladni a 190 ezer forintot. Az oda és visszaúton történő étkezés vagy egyéb fogyasztás költségei szintén a résztvevőket terhelik.

A szakmai tanulmányutat elsősorban sajtkészítő mikro- és kisméretű tejipari vállalkozások technológus szakemberei számára szervezzük. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött! A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.

A tanulmányúton való részvételt 12 fő számára tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően az érdeklődőkkel a kamara munkatársai felveszik a kapcsolatot. Kérdés esetén további információ: Vadász Sándor (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; +36 30 336 8392)

frissítve, 09. 24-én: a jelentkezés lezárult!


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei