Nemzetközi hírek

Dr. Zeneemyadar Batbayar budapesti mongol nagykövettel egyeztetett ma a nagykövetségen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabó Balázs külügyi igazgató vezette küldöttsége a kamara és egy mongol partnerszervezet között létesítendő szakmai megállapodás megkötéséről, valamint az ágazati szakmai kapcsolatok lehetséges irányairól.


Mongólia élénk érdeklődést mutat az magyar állattartási, illetve az állati termékek feldolgozását érintő tapasztalatok iránt és igényt tart a technológiai és tudástranszferre is. Cserébe komoly piaci lehetőségeket (közvetlenül, illetve Oroszország és Kína felé közvetett módon) és vállalkozásbarát környezetet tud felajánlani az érdeklődő hazai szereplők számára, kiemelten a juh- és kecskeszektorban. Az öntözés és vízgazdálkodás témáját hasonlóan fontosnak tartja mindkét fél az agrárium jövője szempontjából.

A Mongol Farmerek Nemzeti Egyesületével idén tető alá hozni tervezett megállapodás ezeken a területeken üzleti kapcsolatok kiépítésének megkezdésére is alkalmat és lehetőséget adhat, hiszen a távol-keleti relációk külgazdasági szempontból kulcsfontosságúak. A nagykövet személyesen is elkötelezett ezeknek a jó kapcsolatoknak, valamint a minél szélesebb körű és minél több szférára kiterjedő mongol-magyar gazdasági együttműködéseknek a kialakítása és elmélyítése iránt, nem utolsó sorban az általa is kiemelt közös történelmi és kulturális hagyományok miatt.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei