Nemzetközi hírek

2018. június 29-én immár harmadik alkalommal rendezik meg Csíksomlyón a gyógynövényeket népszerűsítő Székelyföldi Gyógynövénynapot. Az eseményen a NAK képviselője is köszöntőt mond.


A hagyományok őrzése és a gyógynövények népszerűsítésének érdekében három évvel ezelőtt jött létre a Székelyföldi Gyógynövénynap. A rendezvény helyszíne a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által életre hívott Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központja. Az intézmény nevelési programjában évek óta kiemelt helyet foglalnak el gyógynövények: évekkel ezelőtt gyógynövénykertet hoztak létre, és az ott termesztett gyógynövényekből készült teák nem csupán az az intézmény konyháján hasznosulnak, hanem a zarándokok is megkóstolhatják.

A rendezvényen erdélyi és anyaországi agrárszakemberek, gyógynövényszakértők, kutatók és természetgyógyászok tartanak előadást. A program részeként székelyföldi gyógynövényes családi gazdaságok is kiállítanak, bemutatkoznak a nagyközönség előtt. A rendezvény minden látogató számára ingyenes. Somogy megye és Hargita megye testvérmegye-kapcsolata okán Dr. Gombos Sándor, a NAK somogyi elnöke is  köszöntőt mond.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei