Nemzetközi hírek

A ,,Reflektorfényben a jövő gazdálkodói" című kezdeményezés keretében fiatal gazdálkodók által elindított és működtetett innovatív, életképes és fenntartható gazdálkodás történeteit mutatják be, annak minden kezdeti és folyamatbeli nehézségével együtt.


A kezdeményezés - amelynek célja, hogy ösztönözze és bátorítsa következő generációt a mezőgazdasági termelés megkezdésére - a holland származású Joris van der Kamp és Juliane Haufe nevéhez köthető. Mindketten szeretettek volna gazdálkodásba kezdeni, azonban egyikőjük sem rendelkezett családi gazdálkodói háttérrel. Hamar rájöttek, hogy „újoncként” számos kihívással kell szembenézniük. Joris és Juliane szerint egyre több az olyan fiatal, akik mezőgazdasági tevékenységbe szeretnének kezdeni, de hozzájuk hasonlóan ők sem rendelkeznek gazdálkodói múlttal rendelkező családi háttérrel, így számos kihívással kell szembesülniük. Ennek leküzdésére meg akarták találni a válaszokat a kérdésekre. Elhatározták, hogy egész Európa szerte olyan fiatalokat látogatnak meg, akik le tudták küzdeni a kezdeti nehézségeket. Az utazásuk során videofelvételeket készítettek, hogy inspirálják a többi kezdő gazdálkodót.

A kezdeményezésben résztvevő fiatal mezőgazdasági termelők többsége innovatív értékesítési koncepciót alkalmazott, felfedezte a piaci réseket, diverzifikálta a gazdasági tevékenységét, újfajta kapcsolatot alakított ki a fogyasztókkal és innovatív módszereket alkalmazott a föld és a tőke megszerzése érdekében. A rövid filmek betekintést nyújtanak az európai fiatalok által kifejlesztett gazdálkodási koncepciók diverzitásába, valamint ezek a pozitív történetek a gazdálkodás elindítására ösztönzik a következő generáció gazdálkodóit.

Eddig összesen 16 gazdálkodói kezdeményezésről sikerült videofelvételt készíteniük (Hollandiában, Írországban, Németországban, Dániában, Norvégiában, Görögországban, Franciaországban és Spanyolországban). Jelenleg 13 portré érhető el online.

Amennyiben részt szeretne venni a kezdeményezésben lépjen velük kapcsolatba: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információk
Weboldal: http://future-farmers.net/

Facebook: https://www.facebook.com/futurefarmers.in.the.spotlight

Twitter: https://twitter.com/Future_Farmers


(Forrás: https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/news/inspirational-ideas-future-farmers-spotlight)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok