Nemzetközi hírek

Az európai gazdálkodókat képviselő legnagyobb brüsszeli érdekképviselet a Committee of Professional Agricultural Organisations (COPA) – amelynek a NAK is tagja – 2020. szeptember 18-án új elnökséget választott.


Elnöknek Christiane Lambertet, a francia Fédération nationale des syndicats d'exploitants agricoles (FNSEA), a legnagyobb és legerősebb francia ernyőszervezet – amely 20 000 helyi mezőgazdasági szervezet és 22 regionális szövetség országos képviseletét látja el – elnökét (képen) választották meg. A poszton a német Joachim Rukwiedet (DBV) váltja, aki mintegy három évig volt vezető.

Lambert 2017-ben lett az FNSEA elnöke, akkor személyében először választott női elnököt a szervezet, ahogy most ő lett a COPA első női elnöke is. Férjével együtt 106 hektáros farmon gazdálkodnak, ahol 230 sertést tartanak és szántóföldi növények (kukorica, búza, árpa, borsó és repce) termesztésével foglalkoznak.

Alelnököknek Massimiliano Giansantit, az olasz Confagricoltura elnökét, Mladen Jakopovicot, a Horvát Agrárkamara elnökét, Palle Borgstromot, a Svéd Farmerszövetség elnökét, Pedro Gallardót, a Spanyol Fiatal Gazdák (ASAJA) szervezetének alelnökét, Roomet Sormust, az észt Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kamara igazgatóságának elnökét, valamint Tim Cullinant, az Ír Gazdák Szövetségének elnökét választották meg.


(nak.hu/Laczkó A.)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei