Megyei hírek

Sok éves hagyományt követve rendezték meg a XXVIII. Heves Megyei Vadásznapot, melynek ezúttal első alkalommal Poroszló, illetve a Tisza-tavi Ökocentrum adott otthont június 29-én.


A rendezvény szép számban megjelent megyei vadászt, vendéget, érdeklődőt vonzott, melynek főszervezője az Országos Magyar Vadászkamara Heves megyei Területi Szervezete és a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége volt. A hagyományoknak megfelelő ceremónia szerint zajlott a megnyitó a rendezvénytéren.

Bornemissza János, a település polgármestere a délelőtti hivatalos megnyitón köszöntötte a megyei vadásznap vendégeit. Elmondta, hogy megtiszteltetés számukra, hogy a huszonnyolcadik vadásznapot Poroszlón megrendezhették. A vadásznap fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke. Védnökök: Győrffy Balázs a Nemzeti Agárgazdasági Kamara országos elnöke, Dr. Jung László az Egererdő Erdészeti Zrt vezérigazgatója.

Az eseményen részt vett az Országos Magyar Vadászkamara több tisztviselője, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója, beszédet mondott Polónyi György az OMVK Heves megyei területi szervezetének elnöke, aki a megyei vadásztársadalmat érintő aktuális kérdésekről beszélt. Szendrei László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei szervezetének elnöke a gazdálkodók és a vadászok együttgondolkodásának fontosságáról és a közös érdekek, célok összehangolásáról beszélt. A rendezvényen mellette Jakab Tamás megyei igazgató is jelen volt. A NAK Heves megyei szervezete és az OMVK Heves megyei szervezetének szorosabb együttműködésén dolgoznak az érintettek. Később vadászkürtös térzenével hangoltak, ezután vadászkutyák és gazdáik kíséretében behozták a zászlókat. A zászlóbehozatallal és Belkovics Zoltán énekművész által előadott vadászhimnusszal vadásznap.

Mindeközben már kora reggel óta kezdetét vette a vad és hal főzőversenyre benevezettek részére az ételek elkészítése. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tavalyihoz hasonlóan ismét képviseltette magát, mint a rendezvény támogatója. A NAK csapata nagy lelkesedéssel látott hozzá a főzésnek, bízva abban, hogy a sok vad étel mellett az általuk elkészített borókabogyós vaddisznópörkölt (alakor búzából készített tésztával) is elnyeri a vendégek, és a zsűri tetszését. Mely meg is hozta az eredményt, hiszen ebben az évben is ismét különdíjjal bővítettük az elismeréseket.

A korábbi évekhez hasonlóan lehetőséget biztosítottak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai megjelenésére is. A rendezvény keretében lehetőségünk adódott a megjelent vadászok, gazdálkodók és az agrárszféra egyéb szereplői részére gazdatájékoztatót rendezni. A tájékoztató előadója Veres Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Megyei Igazgatóságának vidékfejlesztési referense volt.

A rendezvény ünnep, fontos esemény azoknak, akiknek a vadászat hivatását, vagy az életének meghatározó részét jelenti. A vadásznap emellett sok érdekes látnivalót, programot kínált a civil közönségnek is. Kulturális műsorok, koncert, kiállítások, bemutatók, kézműves vásár és egyéb programok nyújtottak szórakozási lehetőséget az ide érkezőknek.


(nak.hu, fotó: nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-1-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei