Megyei hírek

2019. április 6-án már 14. alkalommal került sor Szolnokon a Pelikán Kupa Gasztronómiai Kiállítás és Versenyre, amelynek társrendezvénye a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete által megszervezett „Megyei Ízek Tavaszi Kavalkádja” elnevezésű kézműves vásár.


Az esemény a két szervezet összehangolt munkájának köszönhetően átfogó módon képviseli és jeleníti meg Jász-Nagykun-Szolnok megye jelenkori és hagyományos gasztronómiai kultúráját, helyben készült termékeit és ezen keresztül a vidék ízeit.

A rendezvényre kilátogató nagyszámú érdeklődőt a megye élelmiszeripari termelőinek prémium kategóriás kézműves termékei, pl. kézműves csokoládé, füstölt húsáruk, sajtok, lekvárok, szörpök, fürjtojásos száraztészta és egyéb különlegességek várták. A program egyik legfőbb és legnépszerűbb eleme a hagyományos módon, helyben elkészített ételek vására volt, ahol különböző pörköltek, toroskáposzta és slambuc várta a vendégeket. A gyermekek szórakoztatásáról játszóház gondoskodott, ahol megismerkedhettek a hagyományos népi játékokkal és népi mesterségekkel.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei