Megyei hírek

Szaktanácsadói klubdélutánt rendeztek Békés megyében, 2017. december 6-án délután, a Csabagyöngye Kulturális Központban.


Fő témája a szaktanácsadói tevékenység 2018. évi változásai illetve a Vidékfejlesztési Program aktualitásai voltak. Közel harminc fő volt jelen a szakmai rendezvényen. A klubdélutánt Legény Ágnes, a NAK-TAN Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatója nyitotta meg, melynek témája a szaktanácsadással kapcsolatos aktualitások, illetve a kft. keretében 2018. január 2-tól induló támogatott szaktanácsadói tevékenység volt.

Ezt követően Magyarné Dr. Knap Diána a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának fősztályvezető-helyettese beszélt az aktualitásokról, melyek elsősorban a jelenleg is zajló előlegfizetésre és a közelmúltban történt adategyeztetésekre reflektáltak gyakorlati megközelítésben. Elmondta, a jelenleg is működő gyorsinformációs rendszeren keresztül valamennyi VP-s jogcímre vonatkozóan tudnak információkat adni a szaktanácsadók részére, valamint jövő évben tematikus fórumsorozatot is fognak indítani az egyes támogatásokra vonatkozóan.

Juhász Anikó a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Építésügyi Osztályának munkatársa tájékoztatást tartott az egyes pályázatokban is előforduló épület beruházásokkal kapcsolatos építési engedélyeztetésről, egyéb építésjoggal kapcsolatos szabályokról. Végül Balázs Péter a Békés Megyei Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke tartott tájékoztatást a növényvédelmi aktualitásokkal kapcsolatosan.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok