Vármegyei hírek

Az agrárgazdaság Komárom-Esztergom megyei fejlődésének elősegítésére kötött partnerségi megállapodást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete és a Földművelésügyi Minisztérium a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Iskolában, Tatán.


A magasabb színvonalú iskolai szakemberképzés, valamint a felnőttképzési igények és a duális képzési rendszer kibővítése szorosabb együttműködést kíván az agrár-szakképző iskolák, valamint az őket körülvevő gazdasági szereplők között. Ennek szellemében május 8-án írt alá megállapodást Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A megállapodás célja a minisztérium fenntartásában lévő szakképző intézmények szakmai színvonalának fejlesztése, a jelentős szerepet betöltő agrárszereplők bevonásával.

Az agrárgazdaság Komárom-Esztergom megyei fejlődésének elősegítésére kötött partnerségi megállapodás aláírására október 19-én, csütörtökön került sor a tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Iskolában. A szerződés célja, hogy a gyakorlatorientált agrárszakképzésen keresztül a megyében működő szervezetek versenyképessége javuljon. A NAK képviseletében megjelent Balogh Zoltán, a NAK Komárom-Esztergom megyei szervezetének elnöke, Nagy Bettina élelmiszeripari referens, valamint Kocsis Sándor szakképzési referens is. Az eseményen az együttműködő mezőgazdasági vállalkozások, agrártársaságok vezetői is jelen voltak. Rajtuk kívül megjelent még Szinay Attila, az FM helyettes államtitkára, Bencsik János országgyűlési képviselő és Michl József polgármester is.

Szeifert István, az intézmény igazgatója a pályaorientáció fontosságára, az ágazat munkaerő-igényére, az átgondolt pályaválasztásra hívta fel a figyelmet. Szinay Attila elmondta, hogy a helyi partnerségi megállapodások kulcsfogalma a duális képzés, amely megerősíti az iskolák és a vállalkozások közötti kapcsolatot.
– A képzések megvalósításában komoly feladat hárul a kamarára – nyilatkozta Balogh Zoltán. – A Jávorka Iskola megléte nagy öröm és óriási lehetőség, ami feladatot is ad a színvonalas oktatás megteremtésében. Fontos, hogy az aláírt együttműködési megállapodások tartósak, hosszú távúak legyenek, és minél több tartalommal teljenek meg.

Bencsik János országgyűlési képviselő elmondta, hogy a partnerségi együttműködés bizalomépítő hatást kelt, melyet a felek együtt alakítanak ki, és amely megerősítheti a fiatalok bizalmát a képzőintézmények, valamint a munkáltatók irányába.

Az FM és a NAK valamennyi megyében köt együttműködési megállapodást a célirányos együttműködés érdekében a májusi partnerségi keretmegállapodás nyomán. A megyei szintű megállapodásokhoz folyamatosan csatlakozhatnak a térség gazdasági szereplői.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám