Megyei hírek

,,Erősödő agrár- és élelmiszergazdaság, jólétében gyarapodó vidék" címmel telt házas rendezvényt tartott szeptember 28-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága Kisvárdán.


Győrffy Balázs, a NAK elnöke összegezte az elmúlt évek munkáját, Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes pedig felvázolta a 2020-után várható Közös Agrárpolitika (KAP) pilléreit.

A legfontosabbak között a következő témákra is kitértek. Papp Gergely leszögezte, hogy 2020 után nem szűnnek meg az agrárágazatban igényelhető területalapú támogatások, csak átalakulnak. Ez azt jelenti, hogy a gazdálkodók nem esnek el ezektől az összegektől, csak több termelési szabályozásnak és szempontnak kell majd megfelelniük. A 2020 után várható Közös Agrárpolitika főbb irányvonalai a környezeti fenntarthatóságra, időjárási és piaci ellenálló képesség növelésére és az innovációra épülnek.
– A KAP rendelettervezete várhatóan 2018 tavaszán fog megjelenni – tájékoztatta a jelenlévőket Papp Gergely.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózatának közel 650 munkatársa az elmúlt években folyamatosan azért dolgozott, hogy minden magyar gazdálkodó hozzájuthasson az őt megillető támogatási pénzekhez. Ezt a sikerességet bizonyítja, hogy a NAK munkatársainak köszönhetően százszázalékosan sikerült ezt az összeget lehívni, ami EU-s szinten is kimagasló teljesítménynek bizonyul.
– Jövő év májusától várhatóan üzembe lép az a jégvédelmi „háló”, amely Magyarország teljes területét lefedi és 30-50 milliárd forint közötti kártól védheti meg a magyar gazdákat – összegezte Györffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok