Megyei hírek

A Magyarok Kenyere programot 81-en támogatták búzafelajánlásaikkal a rászoruló gyermekek javára Békés megyében. A kenyeret augusztus 20-án áldották meg a békéscsabai főtéren.


Egyházi méltóságok, Marti Márta református lelkipásztor, Kutyej Pál evangélikus lelkész és a Szigeti Antal katolikus plébános áldották meg az új kenyeret vasárnap a békéscsabai Szent István téri ünnepségen. Ezt követően Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Vantara Gyula országgyűlési képviselő szegte meg az új kenyeret.
– Már a köztestület 2013-as megalakulásakor úgy éreztük, hogy kötelességünk részt venni és felelősséget vállalni a jótékonysági kezdeményezésben – hangsúlyozta Kulcsár László a NAK megyei elnöke. – A program célja a kezdetektől fogva karitatív: búzaadományokat gyűjtünk, és az ebből őrölt lisztet eljuttatjuk a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek és intézményeknek, ezzel is enyhítve mindennapi gondjaikon.

Kulcsár László kitért arra, a Magyarok Kenyere program mára egy, az egész Kárpát-medencére kiterjedő karitatív kezdeményezéssé nőtte ki magát.
 – A gazdák kiszolgáltatottak az időjárás viszontagságainak, ugyanakkor, akik élethelyzetük miatt kiszolgáltatottak, azoknak segítenek – hangsúlyozta a NAK megyei elnöke. – Vallják, ha adnak egy szelet kenyeret, azzal nem kevesebbek, hanem többek lesznek. A malmok szerepvállalása elengedhetetlen része a programnak, hiszen közreműködésükkel készülhet el az összegyűjtött búzából a liszt a kenyérhez.

Kulcsár László az adományokból elkészült első cipót Varga Évának, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetőjének adta át. Ezután a békéscsabai városháza előtt népviseletbe öltözött lányok kínálták az új kenyérből a város polgárait és vendégeit.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok