Megyei hírek

A Magyarok Kenyere program keretében Kunszálláson, a Júlia Malom területén tartotta a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete az idei évben a búzagyűjtő napot. A gazdákon kívül a rendezvényen részt vettek a Máltai Szeretetszolgálat megyei képviselői, valamint kárpátaljai vendéggyerekek is.


A búzagyűjtő nap keretében Domján Gergely, a kamara megyei elnöke mondott beszédet. Köszönetét fejezte ki a Magyar-Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, akik az összegyűlt termény elosztásában segédkeznek, valamint köszönetet mondott az ide évben megyénkbe látogató kárpátaljai gyerekeknek is, akik egy műsorral valamint egy fonott kaláccsal kedveskedtek a résztvevőknek. A Magyarok Kenyere program jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medence magyarlakta részein élő segítőkész adományozóktól nemzeti összefogással búzát gyűjtenek, immár hét esztendeje.

Domján Gergely  kiemelte, hogy a kamara az immár hétéves Magyarok Kenyere programban ötödik éve vesz részt. Felhívta a figyelmet, hogy nem a felajánlott mennyiség a lényeg. Mint mondta, ha valaki csak egy ötkilós zacskóval hoz, de szívből teszi a többi közé, az ugyanolyan értékű, mint amikor valaki tíz mázsával járul hozzá a kezdeményezéshez.

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete az idei évben hozzánk látogató kárpátaljai diákoknak, egy kisebb ajándékcsomaggal kedveskedett, ami tartalmazott egy péksüteményt melyet a tavalyi évi pékverseny győztese, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség ajánlott fel.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok