Megyei hírek

Július 2-án jubilált a Helyi Termék Nap-Somogy elnevezésű program, melynek célja a Somogy megyei kistermelők és kézművesek termékeinek megismertetése, népszerűsítése és a fogyasztói szemléletformálás.


A program valódi alulról szerveződő kezdeményezésként indult még 2015-ben Kaposváron. Dr. Pósa Roland kistermelő álmodta meg, majd az ismeretségi körébe tartozó kistermelőkkel és kézművesekkel el is indította a Helyi Termék Napokat. Időközben a programot felkarolta és a szervezését átvállalta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei Igazgatósága, a Kaposvári Egyetem és a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszeri Innovációs Klaszter.

Legutóbb a Balatonfenyves-Majorkán található Két Kakas Gasztro és Kézműves Piac adott otthont a Helyi Termék Napnak, ahol az érdeklődők a kézműves termékek mellett különböző mézeket, gyümölcsöket, lekvárokat, szörpöket, medvehagymás termékeket, füstölt húsárut és minőségi friss és kemény sajtokat is vásárolhattak, kóstolhattak.
Idén még további 7-8 alkalommal szerveznek Helyi Termék Napokat Somogyban. Legközelebb július 25-29. között lehet találkozni a termelőkkel Kaposváron a Pannon Lovasakadémia területén megrendezendő Póni Európa Bajnokság alatt.

További információért, hírekért és tudósításokért érdemes ellátogatni a program Facebook-oldalára: www.facebook.com/helyitermeknap

Képgaléria az eseményről

 

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok