Megyei hírek

Mezőgazdasági és élelmiszeripari összevont osztályülést tartottak Bács-Kiskun megyében az aktuális szőlészeti kérdésekről.

 

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezetének kertészeti és szőlőtermesztési, a mezőgazdasági kereskedelmi, a borászati és italgyártási, valamint az élelmiszer-feldolgozási és kereskedelmi osztályainak összevont ülésére 2017. február 23-án, a NAIK SzBKI Kecskeméti Kutató Állomásán került sor.

 

Elsőként Dr. Németh Krisztina (képen jobbra) tudományos főmunkatárs tartott érdekfeszítő előadást a 2016-2017. évi időjárásról, értékelve annak hatását a szőlőre és a szőlő metszésére. Továbbá Hunyadi Szabolcs tájékoztatott a szőlő előző évi egészségügyi állapotának alakulásáról és a 2017. évi növényvédelmi ajánlatokról.
Hernek Zoltán a szőlőmetszés eszközeiről és a gépi technológiai ajánlatokról számolt be. Keresztes József a hegyközségi aktualitásokról, változásokról tájékoztatta a gazdákat. Az előadások után kérdéseket tettek fel az előadóknak és tapasztalatokat cseréltek a jelenlévők.
A szakmai előadásokat követően az ülés végén a Politool Kft. bemutatta a jelenlévőknek az általuk alkalmazott szárazgőzös hordótisztítási eljárást.

 


(NAK)


Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok