Megyei hírek

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a NAK alelnöke is részt vett az Abraziv Kft. új telephelyének alapkőletételén, amelyre 2017. január 23-án került sor Kecskemét Déli iparterületén.

 


Új telephely építésébe kezd a kecskeméti ABRAZIV Mérnöki Iroda és Gépgyártó Kft. a város Déli Iparterületén. A kapacitásbővítő fejlesztést több lépcsőben kívánja végrehajtani a kecskeméti vállalkozás. Az első ütem mintegy 750 millió forintos költségvetésű fázisában egy kétszintes, 1600 négyzetméteres területű irodaépület, és egy kéthajós, 2000 négyzetméter területű gyártócsarnok valósul majd meg.
A cég egyik profilja a takarmányipar és ömlesztett anyagkezelő technológia. Ez a tevékenységi kör az ömlesztett anyagok kezelésére, tárolására, adagolására, darabosítására szolgáló egyedi gépek tervezésétől, gyártásától és telepítésétől kezdve a teljes technológiai vonalak kialakításán keresztül akár komplett gyártó-, keverő üzemek fővállalkozási szerződés alapján való létesítésig terjed. A cég vevői közé elsősorban takarmány- és tápanyaggyártó üzemek tartoznak.


Kis Miklós Zsolt köszöntő beszédében elmondta: a beruházás egy újabb mérföldkövet jelent többek között a hazai mezőgazdaság fejlődésében. A több lábon álló Abraziv Kft. jelentős szerepet vállal a takarmányipar technológiai szintjének emelésében, amelyet több beruházásuk fémjelez. A most megvalósuló kapacitásbővítés, valamint technológia fejlesztés minden bizonnyal kiváló lehetőséget teremt a vállalkozás versenyképességének megerősítésében.
Az államtitkár hozzátette, Magyarország rendkívül kedvező agrárgazdasági feltételekkel rendelkezik a mezőgazdasági termeléshez, amely jelentős növekedési potenciált képvisel. Éppen ezért a mezőgazdaság, illetve a mezőgazdaságot támogató vállalkozások sem vonhatja ki magukat az innováció rendszere alól. Rohanó világunkban az innováció és annak fenntartása a gazdasági növekedés egyik motorja.
Mint mondta, az innováció mellett fontos a munkahelyek megőrzése, valamint újak teremtése. A kormány a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban kiemelt figyelmet fordít többek között ezen célok megvalósítására. Az Abraziv Kft. jelenleg is közel 100 embert foglalkoztat és a kapacitásbővítés a későbbiek során újabb munkahelyek teremtésére is lehetőséget adhat, ezzel biztosítva Kecskemét és a térség fejlődését, valamint az életminőség javítását a vidéki térségben – tette hozzá.



(keol.hu/Miniszterelnökség) (fotó: keol.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok