Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete megbeszélést szervezett 2016. október 28-án az élelmiszeripari szakmák népszerűsítési lehetőségeiről. Az eseményen a megye témában illetékes szervezetei és legnagyobb foglalkoztatói vettek részt.

 


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezetének kiemelt feladata, hogy a megyében is egyre inkább érzékelhető és a kamara élelmiszeriparban tevékenykedő tagjainak komoly problémát okozó szakképzettmunkaerő-hiány ellensúlyozására megoldásokat találjon. Ennek egyik állomása volt ez megbeszélés, ahol a résztvevő feleknek lehetősége volt elmondani a problémáikat és megosztani egymással a megoldási javaslataikat, eszközeiket.
Az eseménynek az volt a célja, hogy tisztázza, valójában mire van szüksége a cégeknek, mit tudnak a képző intézmények nyújtani és milyen ösztönzési, támogatási lehetőségek léteznek már. Egymás problémáinak és a párhuzamosan zajló ösztönzési törekvéseknek a megismerése után a NAK eltökélt szándéka, hogy összefogja a kezdeményezéseket és az erőforrásokat koncentrálva sikereket érjen el a szakmák népszerűsítése és a munkaerőhiány kezelése terén.
A megbeszélésen résztvevők megállapodtak abban, hogy a jövőben folytatják a megbeszélést, kölcsönösen tájékoztatják és bevonják egymást a szakma-népszerűsítő programjaikba. Továbbá a kamara támogatja és ösztönözni fogja, hogy a vállalkozások számára szükséges számban indulhassanak élelmiszeripari képzések a megyében.


A húsipart a Hollósy Tibor, Kométa ’99 Zrt. ügyvezető helyettese és beszerzési igazgatója, egyben a NAK megyei szervezetének élelmiszeripariért felelős alelnöke, továbbá Zsirmon Éva, a Kométa ’99 Zrt. HR-vezetője és Ponekker László, a Privát Hús Kft. tulajdonosa képviselte. A tejipar képviseletében jelen volt a Havaska Lewandowski, a Fino Food Kft. HR-vezetője, valamint a malom- és a sütőipar képviseletében részt vett Ojtó Lajos, a Slendy Kft. tulajdonosa, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara kézműves tagozatának alelnöke. A foglalkoztatók mellett a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskola képviselte a képző intézményeket. A hatósági szervezetek részéről a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya vett részt az eseményen. Jelen volt még a Kaposvári Városfejlesztési Kft. is, mely a megyeszékhely foglalkoztatási paktumának végrehajtásáért felelős szervezet.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok