Szolnokon a helyi termékek vásárának egyéves évfordulóját ünnepelték, Jász-Nagykun-Szolnok megye másik településén pedig befőzési napot tartottak.
Első születésnapjához érkezett október 9-én a helyi termékek vására Szolnokon, amely az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága és a Tourinform szolnoki irodája közös szervezésében zajlott. Minden hónap második vasárnapján huszonöt helyi, térségi, megyei termelő és őstermelő várja a vásárlókat. A termékek között megtalálhatók különleges szörpök, lekvárok, sajtok, mézek, ételízesítők, pálinkakülönlegességek, homoktövisből készült termékek, fürjtojások, hentesáruk, rétesek, köleses lepények, olajok és kézműves csokoládék. A rendezvény burgonya- és tojásvásárral egészült ki, mely nagy sikert aratott a látogatók körében.
Nagykörűi befőzés
Ősszel a mezőgazdasági munkák befejező akkordjaként minden háztartásban befőzéssel, savanyítással, füstöléssel, préseléssel készölődnek a téli hosszú hónapokra, hogy megőrizzék a nyáron megtermett gyümölcsök, zöldségek és egyéb finomságok zamatját, ízét és nem az utolsó sorban egészséges táplálkozás lehetőségét. Kézműves ételek különlegességeit felvonultatták a helyi termelők 2016. október 8-án, a Nagykörűi Befőzés Napja elnevezésű eseményen. A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága megjelent. A nagyanyáink receptjei szerint elkészített finomságok mellet a kamara kézikönyveit és a falugazdász kollégáink szakmai segítségét is vettek igénybe a terményáldási ünnepségre látogatók.