Megyei hírek

Zalaegerszegen, a Göcsej Múzeum dísztermében szeptember 19-én tartották meg a Magyarok Kenyere programsorozat záró momentumaként az NAK Zala megyei szervezetének adományozói napját.

 


Az eseményt Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere és Kaján Imre múzeumigazgató nyitották meg, majd Süle Katalin, a NAK Zala megyei elnöke köszöntő beszédében ismertette a megyei búzagyűjtés eredményeit. Zalában három gyűjtőponton, nyolcvanhárom adományozó, összesen 21640 kg búzát ajánlott fel, melyből 12984 kg lisztet osztanak szét. 9000 kg kerül a megyei gyermekvédelmi, szociális és rehabilitációs intézményekhez, illetve 4000 kg liszt kerül a határokon túlra. Az adományozók közül többen 1 tonna vagy ennél nagyobb búzamennyiséggel járultak hozzá a szép végeredményhez.
A köszöntőbeszédeket követően Süle Katalin és a megyei alelnökök átadták az adományozott szervezetek képviselői részére a jelképes lisztfelajánlásokat. Az adományozói napot a „Mindennapi Kenyerünk” gyermekműsor zárta, melyet a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Zalaegerszegi Gyermekotthonában élő gyermekek adták elő.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok