Megyei hírek

Egész nap érkeznek a liszttel teli zsákok a kéthelyi adománygyűjtő-pontra. Az idei év kedvezett a búzának, bőséges termés lett Somogyban. A megyében öt gyűjtőponton lehet leadni a búzával teli zsákokat.

Schmidt László, a Kéthelyi Gazdakör elnöke elmondta, a gazdák körében egyre népszerűbb az adományozás, próbálnak segíteni a rászorulókon, és természetesen ezt örömmel teszik. Második éve csinálják Kéthelyen ezt a gyűjtőpontot, tavaly 30 zsákkal sikerült összegyűjteni, ezt idén túl szeretnék szárnyalni.

Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei elnöke arra kérte a helyi gazdákat, hogy egy-egy zsák búzát adományozzanak. Somogyban jellemző is, hogy sok gazda adja össze a mennyiséget, tavaly például 117 gazda adott össze 8 tonnát. A megyei elnök biztos benne, hogy idén 120-130 gazda fog adakozni és a 10 tonnát is meghaladja majd az adomány.

Az adományokat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány 2300 lakója, a kárpátaljai nagydobronyi leányotthon, illetve a megyei gyermekvédelmi intézmények lakói kapják majd. Továbbá ebből a lisztből készül el augusztus 20-ra az államalapítás ünnepére az a kenyér, amelyet aztán Balatonbogláron megáldanak, és utána bárki megkóstolhatja.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok