2014. augusztus 30-án, a Sohollári-völgyben került megrendezésre a Zala Megyei Vadászati Évadnyitó rendezvény. A rendezvény fővédnöke, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke volt.
A vadászati évadnyitó rendezvény ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, amelyen köszöntőt mondott Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium Állami Földekért Felelős Államtitkára. Beszédében többek között a vadászat, a természetvédelem, az erdővel foglalkozó jogszabályok átalakításának, az erdei turizmus fejlesztésének, új túraútvonalak kijelölésének, menedékházak építésének, a vadhús feldolgozás fejlesztésének, valamint az export bővítésének témáját érintette.
Az ünnepélyes megnyitó részeként, a hagyományokhoz hűen, sor került a Hét vezér emlékhely megkoszorúzására, valamint emlékezve és tisztelegve az elhunyt vadásztársak emléke előtt, két újabb levél is felkerült a vadászok életfájára. Az erdei tisztáson felépített Hubertus kápolnában, Márfi Gyula veszprémi érsek celebrálta a hagyományos Hubertus szentmisét.
Ezt számos vadászati kitüntetés átadása, majd az ünnepélyes vadászavatás követte. Az új vadászokat, az 50 nimródjelöltet, prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora, - a vadászjelöltek vállát egy tőrérrel megérintve - avatta fel.
Az évadnyitó ünnepség műsorpalettáját számos szakmai, kulturális és gasztronómiai program is színesítette. A látogatókat többek között látványos solymász bemutatóval, vadászkutya versennyel, szarvasbőgő-, íjász- valamint néptáncbemutatóval, céllövészettel, főzőversennyel, színes gyermekműsorokkal, fúvószenekarok térzenéjével és a zalai erdők értékeit bemutató fotókiállítással is szórakoztatták a szervezők.
A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei tagjai is részt vettek. A részükre felállított termelői sátorban a megyére jellemző, sajátos ízvilágú termékeiket, mint például prémium minőségű szőlőmagolajat, fűszeres kecskesajtokat, magas gyümölcstartalmú lekvárokat, ízletes pesztó készítményeket, idény virágokból és zalai bogyósgyümölcsökből készült, tartósítószerektől, adalékanyagoktól mentes, változatos termelői szörpöket, valamint különleges mézkészítményeket is értékesítettek és kóstoltattak az érdeklődő közönséggel.
(NAK)