A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által is támogatott idei Agrovirtus agrártechnológiai verseny döntőjét november 20-án tartják Gödöllőn.


November 18-19-én az Agrovirtus egyetemi digitális agrárversenyre nevezett mintegy 100 egyetemista csapat 10 legjobbja kezdi meg a Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár fővédnöksége alatt zajló Agrovirtus Akadémiát. A képzés során a mintegy 50 egyetemista hallgatót 30 neves vezető beosztású szakember képzi, mentorálja és zsűrizi. Ők a Bonafarm Zrt., Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., Talentis Agro Zrt. szakértői. A résztvevő hallgatók az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Szent István Egyetem, valamint a főszervező AgroVIR Kft. által közösen kiadott és vezetői szinten aláírt, a digitális agrárgazdálkodási képzettséget igazoló oklevelet kapnak, amely segítheti a verseny során jelentős digitális agrár-vállalatirányítási készségekkel gazdagodott hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedését.

A gödöllői Szent István Egyetemen megrendezésre kerülő november 20-i nyilvános döntőre a szervezők komoly szakmai programokkal készülnek: a zsűri által kiválasztott öt egyetemista csapat bevonásával zajló prezentációs verseny kísérőrendezvényeként agrár-robotika bemutató, interaktív gépbemutatók kerülnek megrendezésre. Az Agrovirtus döntőn debütál a Szent István Egyetem Gépmúzeumának időszaki kiállítása „Az Agrárinformatika Kezdetei 0.1” kiállítás, mely tárlatvezetésén korabeli agrárinformatikai érdekességek tekinthetők meg.

A verseny szervezőinek kiemelt szándéka, hogy az Agrovirtus egy nemzetközileg is elismert, nívós esettanulmány-versennyé fejlődjön. Az angol nyelven is meghirdetett megmérettetés iránt már idén komoly nemzetközi érdeklődés mutatkozott, ugyanis a selejtezőre mintegy 20 nemzet hallgatói jelentkeztek, köztük olyan csapatokkal, mint a világ legerősebb agráregyetemei között nyilvántartott Waggeningeni Egyetem.

A háromnapos hallgatói-szakmai rendezvény természetesen nemcsak friss agrártechnológiai ismereteket és munkaerőpiaci lehetőségeket kínál a hallgatóknak: a verseny első három helyezettje teljes ellátás mellett zajló nemzetközi szakmai utat kap ajándékba több millió forint értékben.

További információk itt.


(Agrovir/nak.hu)