Hús-, baromfiipar

A közelgő húsvét ideje alatt fokozott élelmiszer-biztonsági ellenőrzést tart a a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal. Ezen időszak alatt átlagosan 6-6,3 ezer tonnányi füstölt áru fogy az üzletekben.


A Hússzövetség keddi sajtótájékoztatóján Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára elmondta, az idén is mindent megtesznek az élelmiszer-biztonság védelme érdekében, így a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal a húsvéti időszakban (március utolsó hétvégéjén) is fokozottan ellenőrzi a húsokat és húskészítményeket. Kifejtette, hogy a szakemberek főként a nyomon követésre, a jelölési szabályok betartására és az általános higiéniai feltételekre figyelnek majd. Idén is elsősorban a hagyományos termékeket, például a sonkákat és a tojást, ellenőrzik, valamint megvizsgálják az állatszállítások körülményeit is.

Szűcs István, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi docense megjegyezte, mintegy 6-6,3 ezer tonnányi füstölt áru fogy a húsvéti időszakban, amelynek értéke meghaladja a 7 milliárd forintot. Az évi sonkafogyasztás 25-30 százaléka ehhez az ünnephez kötődik, szalámiból és sonkaféléből fejenként mintegy 0,7 kilogrammot fogyaszt a magyar lakosság. A szakértő felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy a különféle húsokat és hústermékeket az emberek általában bizalmi alapon veszik meg, ezért főként azoktól az eladóktól vásároljanak, akiket már korábbról ismernek és árujuk minőségével elégedettek.


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok